Egy tálban összekeverjük a
vajat, a porcukrot, a
tojássárgáját és a
lisztet, majd az egészt fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, 8 kört szaggatunk ki belőle, amiket kosárkaformába teszünk, és 10 percig 200 C-on sütjük őket. Eközben a csokit a
tejszínben megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a rumot, a
tojássárgáját, és beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjéket. Az egészet eloszlatjuk a kosárkákban, majd további 10 percig sütjük 160 C-on. Miután kihűltek, rákanalazzuk a gyümölcsöket, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a ribizkezselét megmelegítjük egy kanál
vízzel, majd ezt folyatjuk a süteményekre.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>