Egy tálban összekeverjük a diót, a pisztáciát, a cukrot, a
fahéjat és a csokit. A réteslapokat elfelezzük, ötöt megkenünk
vajjal, egymásra tesszük, és egy tepsibe rakjuk. A diós keverék harmadát eloszlatjuk rajta, majd ráteszünk újabb 3
vajas réteslapot, erre a keverék harmadát, majd megint három réteget, végül az maradék diós keveréket. A maradék három réteslappal befedjük, majd 32 szeletre felvágjuk, és előmelegített sütőben 175 C-on kb. háromnegyed órát sütjük. Eközben a cukrot, a vizet, a
mézet és a
narancshéjat serpenyőbe tesszük, felforraljuk, majd még néhány percig főzzük, és félretesszük. Végül a kész süteményre folyatjuk a szirupot, a kis szeleteket minyonpapírba tesszük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>