A
mandulát egyenletesen szétterítjük egy sütőlapon és előmelegített sütőben 200°C-on 6-8 perc alatt megpirítjuk. A cukrot elkezdjük melegíteni a
vajjal és a
mézzel. Folyamatos kevergetés mellett hevítjük addig, amíg a
cukor karamellizálódni kezd, ekkor nagy lángra csavarjuk a tűzhelyet és hirtelen forralunk rajta egyet, majd levesszük a tűzről. A marcipánt összegyúrjuk a
mandulával és a vaníliarúd kikapart belsejével együtt, majd belegyúrjuk a karamellt is. Az alaposan összedolgozott masszát olajozott tepsire terítjük és hagyjuk hűlni. Egy kés segítségével rombusz alakúra vágjuk fel a marcipánmasszát. A rombuszok két végét a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk, majd alufóliára tesszük őket, hogy a csoki megkeményedjen.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>