A
tejszínt és a
chilit erős lángon felforraljuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk. A
chilitől megszűrt
tejszínt ismét felmelegítjük, majd az apróra vágott
csokoládéra öntjük és addig kevergetjük amíg a
csokoládé teljesen elolvad. 15 percig pihentetjük. Ezután a tölteléket habzsák segítségével a bonbonhüvelyek feléig töltjük, majd az apróra vágott aszalt fügéből mindegyikbe szórunk pár darabot. Ezután a megmaradt töltelékkel feltöltjük a
csokoládéhüvelyeket. 30 perc száradás után a pergamenpapír habzsák segítségével a temperált bevonóval lezárjuk a golyókat, majd a mártóvillát használva belemártjuk a golyókat a temperált bevonóba. Pergamenpapírra téve hagyjuk megszilárdulni. Ha esetleg díszíteni szeretnénk a pralinékat, akkor az ételfestéket összekeverjük egy kevéske
vodkával és felvisszük a pralinék te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>