» 25 dkg túró » fél bögre cukor » 1/4 bögre tej » 1/4 bögre olaj » 1 tojás » 1 teáskanál reszelt citromhéj » 3 bögre liszt » 1 csomag sütőpor » 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs » porcukor a meghintéshez
A túrót lecukrozzuk, olajjal és tejjel keverjük össze. Hozzá tesszük a tojást és a reszelt citromhéjat. A liszthez sütőport keverünk. Az egészhez hozzá keverjük a kandírozott gyümölcsöt és tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A tésztát hat részre osztjuk el, majd elharmadoljuk őket. lisztezett felületen elkezdjük sodorni a tésztákat, majd kaláccsá fonjuk össze őket. A kalácsokat előmelegített sütőben sütjük 25 percig. Miután kivettük, megszórjuk porcukorral.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom