A sütőt előmelegítjük, és ki
vajazunk egy tepsit. A gyümölcsöket szükség szerint alaposan megmossuk és megtisztítjuk a felesleges dolgoktól. A gyümölcs egyharmadát habfixálóval és vaníliás
cukorral szórjuk meg. Két
tojás fehérjéből kemény habot verünk gőz felett, majd összekeverjük a gyümölccsel.
Három
tojást
cukorral keverünk habosra, és hozzá adjuk a sütőporos
lisztet. Majd beleöntjük az olvasztott
vajat is. A tésztát a tepsibe öntjük, és a maradék kétharmadnyi gyümölccsel beborítjuk, a sütőben 20 percig elősütjük. A
tojáshabos gyümölcsöt ezután elsimítjuk a te
tején, és 20 perc alatt készre sütjük a sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>