Körtés sütemény receptHány személyre: 16 szelethez
» 25 dkg túró
» 2 bögre
liszt» 25 dkg hideg
vaj» 1 csomag vaníliaízű pudingpor
» 1 bögre
tej» 3 evőkanál fenyő
méz» 6-8 közepes méretű körte
» 2 evőkanál fenyőmag
»
vaj a tepsihez
Meghámozzuk a körtéket, négy cikkre vágjuk és eltávolítjuk a magházat. A túrót lecsepegtetjük, a
vajat felkockázzuk vagy darabokra morzsoljuk. A tepsit ki
vajazzuk, és a sütőt 175 °C-ra melegítjük elő. A
lisztet deszkára szitáljuk, a
vajjal és a túróval tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtás után tepsire helyezzük, letakarva pihentetjük egy ideig. Ezután a pudingport 4 evőkanál
tejjel összekeverünk. A maradék
tejet a fenyő
mézzel lassú tűzön felmelegítjük, ha felforrt belekeverjük a pudingporos
tejet és kis ideig főzzük, majd hideg
vízben lehűtjük. A langyos pudingot a tésztára kenjük, és rápakoljuk a negyedelt körtéket. Asütőben 40 percig sütjük. Ezután a fenyőmagot serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk. 20 perc után rászórjuk a körtére és még
mézzel is meglocsoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>