A
rozmaring tűleveleit lecsipkedjük. A cukrot 1 dl
vízben lábosban feloldjuk, felforraljuk. 12 percig forrósítjuk, amíg a
cukor nem kezd világosbarnára karamellizálódni. Hozzáadjuk a
rozmaringleveleket, elkeverjük a karamellizált
cukorral, és további 1 percig főzzük, míg a
cukor barnulni kezd. Közben folyamatosan keverjük. Felöntjük a
narancslével, 5 percig forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik.
A
rozmaringos-
narancsleves főzetet szobahőmérsékletűre lehűtjük. Szitán át lábosba átszűrjük, elkeverjük benne a dzsemfixet. Felforraljuk, és 3 percig főzzük. A zselét forró
vízzel kimosott kis üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>