A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. Törjünk fel néhány magot és tegyük textilzsákba.
Egy edényben összekeverjük a
fehérbort a
cukorral, és lassú tűzön addig melegítjük, míg a
cukor felolvad. Hozzáadjuk a cseresznyét, a hosszában félbevágott vaníliarudat és a textilzsákot. Felforraljuk és 10 percig főzzük, időnként megkeverjük.
vegyük ki a cseresznyéket, és tegyük egy kompótostálba. Még 10 percig főzzük a szirupot, hogy besűrűsödjön.
Levesszük a tűzről, kivesszük a zsákot és a vaníliát, majd hozzáadjuk a
pálinkát, és jól összekeverjük. A
mandulát elosztjuk a cseresznyeszemeken, és meglocsoljuk a sziruppal. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk. 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>