Vinaigrette:
200 ml-hez: 3 ek. jó minőségű vörösbor
ecet, 1- 1.5 ek. dijoni
mustár, egy gerezd zúzott
fokhagyma, 5 ek. extra szűz
olívaolaj, 5 ek.
mogyoró- vagy zöldségolaj,
só és frissen őrölt
bors. Keverjük össze az
ecetet, a
mustárt,
fokhagymát, olajat. Ízesítsük.
A gremolatához készítsük elő a kenyeret. Robotgépben aprítsuk össze a mazsolát, és keverjük hozzá a
vajat. Terítsük szét egy tepsiben, és 15 percig süssük. Keverjük össze a
citrom héját az apróra vágott fűszerekkel és az
ecettel. Vízbe áztatott fanyársakra húzzuk rá a
spárgákat, úgy hogy keresztben legyenek. Helyezzük őket egy edénybe, öntsük le
olívaolajjal, és hagyjuk 10-15 percig pihenni. Süssük meg a
spárgákat grillsütőben, közben forgassuk meg. 4 perc alatt elkészül. Tálaláskor vegyük le a nyársról a
spárgákat, locsoljuk meg vinaigrett-tel, és szórjuk meg pirított mazsolával.
Elkészítési idő: 1 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>