Karibi christophenék receptHány személyre: 4 személyre
» 4 db közepes christophene
» 2 db
paradicsom, meghámozva, kimagozva
» 4 ek. átszűrt
vaj vagy zöldségolaj
» 1 fej finomra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma zúzva
» 4 db kardamommag
» fél tk.
currypor
» 1 zöld színű
chili, kimagozva, finomra vágva
» 125 g kukorica
» 2 ek. finomra vágott, friss
koriander» 1 ek. szárított kókuszdió
a tököket főzzük 35 perc alatt puhára. Vágjuk őket hosszában félbe, szedjük ki a belsejüket, de hagyjunk 1 cm-es kérget. A
paradicsomok héját vágjuk be, majd tegyük forrásban lévő
vízbe 30 másodpercre. Vegyük ki, és húzzuk le a héjukat. Vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, és aprítsuk fel.
Melegítsünk fel 2 ek.
vajat egy serpenyőben, és süssük 5 percig a vörös
hagymát, a
fokhagymát, a kardamommagokat és a
curryport. Törjük össze a tökök belsejét, majd tegyük a serpenyőbe, és süssük még 5 percig.
Töltsük meg a tököket a töltelékkel, locsoljuk meg a megmaradt
vajjal, és süssük 8-10 percig.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>