Grillezett alma receptHány személyre: 4 személyre
» 4 érett, kemény húsú
alma» 1
citrom» Töltelékhez:
» 4 ek. sárgabaracklekvár
» 4 ek. mazsola
» 1 ek.
konyak vagy rum
» 1/4 tk. őrölt
szegfűszeg» 4 tk.
vaj»
tejszín vagy vaníliafagylalt
Készítsük elő a grillsütőben a parazsat. Szúrjuk ki a magházat, de az
alma alját ne lyukasszuk ki. A szártól indulva hámozzuk meg keresztben félig. A
citromot vágjuk félbe, és dörzsöljük be vele az
almát. A töltelék hozzávalóit keverjük össze. Tegyük mindegyik
almát alumíniumfóliára, a közepükbe kanalazzunk tölteléket egy tk.
vajjal. A fóliát zárjuk össze, és grillezzük 30-45 percig. Amikor elkészültek, hagyjuk hűlni 5-10 percig. Vegyük ki a fóliából, tegyük tányérra, és tálaljuk
tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.
Elkészítési idő: 45-50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>