Vaddisznótarja almás párolt savanyú káposztával receptHány személyre: 4
» 1 1/2 csokor leveszöldség
» 3 fej vörös
hagyma» 2
babérlevél» 10 szem fehér
bors» 1 tk. szárított lestyán
» 1,4 kg csontos vaddisznótarja
»
só» 3
alma» 50 dkg savanyú
káposzta» 2 ek. olaj
Egy lábosba tesszük a felaprózott leveszöldséget, a negyedelt
hagymát, a babérlevelet, a
borsot, a lestyánt, majd 2/3-ig megtöltjük
vízzel, és így felforraljuk. Ebbe tesszük a húst,
sózzuk, majd alacsony fokozaton puhára főzzük. Ekkor leválasztjuk a csontról, majd felszeletelve visszatesszük a főzőlébe. A maradék
hagymát felaprózzuk, a felszeletelt 2
almával, a
káposztával és az olajjal együtt lábosba tesszük, majd kb. 20 percig pároljuk. A maradék
almát is szeletekre vágjuk, majd a húst ezzel és a
káposztával együtt kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>