A pizzalapok mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
A pórés krém elkészítéséhez a
hagymát zöldjével együtt fölvágjuk, hozzáadjuk a
vajat,
vajkrémet, majd meg
sózzuk, meg
borsozzuk, végül jól összekeverjük.
A körözötthöz átszitáljuk a túrót, hozzáöntjük a
vajat,
tejfölt, beleaprítjuk a
hagymát, az apróra vágott
fokhagymát is beleszórjuk, majd jól összekeverjük. Eztán a
paprikakrémet, a
mustárt, a fölvagdalt
kapribogyót, a
sót és a
köményt is hozzákeverjük. Fogjuk a pizzalapokat, a legal
sót pórés krémmel, a következőt pedig körözöttel kenjük meg. Eztán a harmadik lapot is ráillesztjük és a maradék körözöttel megkenjük a torta külsejét. A tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve szalámival,
petrezselyemmel díszítjük.
Boldog új esztendőt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>