Házi szaloncukor receptHány személyre:
» 1 kg (barna)
cukor» 3 dl
víz» ízesítő anyagok: darált dió,
kakaó,
mogyoró, marcipánmassza, kókusz,
citrom» Bevonathoz:
csokoládés tortabevonó
cukrot a
vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a
cukor állaga. A masszát öntsük
vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a te
tejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belőle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a
cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be
csokoládéval. Selyempapírt és színes csomagolókat vágjunk méretre, rojtozzuk be szélét, és csomagoljuk be a
cukorkákat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>