Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőlemezt.
A félédes- és
tejcsokoládé darabokat tegyük egy nagy tálba. A
tejszínt melegítsük forrásig egy kis tálban, majd öntsük a csokidarabokra. 1 percig hagyjuk állni, majd keverjük simára. A
borsmentaaromát adjuk hozzá. Folpackkal fedjük le a masszát és tegyük a hűtőbe 35-45 percre, vagy amíg kissé megkeményedik. Keverjük meg időnként, amíg a massza színe világosabb nem lesz. ( Ne keverjük túl sokat,mert darabos lesz.)
A masszát teáskanálnyi adagokban helyezzük a sütőlemezre. 10-15 percre hűtsük be. Formázzunk belőle golyókat, hengergessük meg őket egy diómorzsában vagy
kakaóporban. Hűtőben tároljuk jól záródó dobozban.
Változat:
30-40 percre tegyük a golyókat a fagyasztóba. Fokozatosan melegítsünk 1 percig 1és 3/4 bögre darabokra tört
tejcsokoládét és 3 evőkanál Rama
margarint mikrohullámú sütőben egy közepes méretű tálban. Keverjük meg. (A
csokoládé újra darabossá válhat.) Akár többször is 10-15 másodpercig melegíthetjük, ha szükséges, és kevergessük addig, amíg teljesen fel nem olvadnak a csokidarabok. A golyókat mártsuk a
csokoládés keverékbe, a felesleget hagyjuk lecsepegni. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tálcára tegyük a trüffeleket. Tegyük a hűtőbe 15-20 percre, hogy megszilárduljanak. Hűtve tároljuk jól záródó dobozban.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>