Egy nagy tálba tegyük a linzertésztát.
Zöld ételfestéket és a
lisztet adjuk hozzá, és addig keverjük közepes fokozatra kapcsolt botmixerrel, amíg sima egyöntetű zöld tésztát nem kapunk. 2 egyenlő részre osszuk a tésztát, műanyag zacskóba csomagoljuk őket és 20 percre a fagyasztóba tesszük.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A sütőlemezt kenjük ki. A linzerkarika egyik feléhez be
lisztezett deszkán nyújtsuk 9 mm vastagra az egyik adag tésztát. 7,5 cm átmérőjű kerek formával szaggassuk ki. 5 cm távolságra tegyük a korongokat egymástól az előkészített sütőlemezre. Lyukasszuk ki mindegyik korong közepét egy 2,5 cm átmérőjű formával.
Ugyanígy készítsük elő a másik adag tésztát is. Ezután a karikába vágjunk apró lyukakat egy kés hegyével. A kész karikákat zöld színű
cukorral vagy tortadarával szórjuk meg.
10 percig süssük a karikákat vagy amíg világosbarna szint kap a szélük. A sütőlemezen hagyjuk 5 percig őket, majd egy
rácsra tegyük át őket, hogy kihűlhessenek teljesen.
A
cukormázat kenjük rá egyenletesen az al
só karikára, majd a felső karikát helyezzük rá.
Piros
cukormáz:
1/4 bögre
tejet és 4 bögre porcukrot keverjünk össze egy kis tálkában. Adjunk hozzá 1-2 evőkanál
tejet és a piros ételfestéket. Viszonylag sűrű, de azért folyós masszát kapjunk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>