» 2 és 1/4kg jamszgyökér vagy édesburgonya, megmosva és villával megszúrkálva » 1/2 bögre ananászlé » 1/4 bögre olvasztott Rama margarin » 1/2 teákanál só » 1/2 teáskanál fahéj, szegfűbors, gyömbér és szegfűszeg keveréke » 1/2 bögre barnacukor » 450g szeletelt ananász
Egy alufóliával bélelt sütőlemezre tegyük a jamszgyökeret. 90 percig süssük 180°C-on, vagy amíg megpuhul (villával beleszúrva ellenőrizzük).
Egy nagy tálban a héjából kanalazzuk ki a jamszgyökeret. A sót, a fűszereket, a Rama margarint és az ananászlevet adjuk hozzá. Keverjük simára.
Egy vékonyan kikent 33x 23x 5 cm-es sütőformába kanalazzuk a masszát. A barna cukrot szórjuk rá. A jamszgyökeren rendezgessük el az ananászszeleteket. 15 percig folytassuk a sütést 180°C-on, amíg átforrósodik. Friss rozmaringgal díszíthetjük. Párolt zöldborsóval és sertéssülttel tálaljuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom