Fűszeres pirított kenyérkocka kolbásszal és almával - Karácsony receptHány személyre: 4 adag
» 1/3 bögre darabolt pekándió
» 450g kolbász
» 1 nagy jonatán
alma» 1és 1/3 bögre csirkealaplé
» 1/4 bögre
almalé
» 180g fűszeres pirított kenyérkocka
150°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy alacsony peremű tepsibe szórjuk a pekándiót. 6-8 percig gyakran megkeverve pirítsuk, vagy amíg világosbarnára nem sül.
A kolbászt tegyük egy nagy serpenyőbe, 10 percig süssük nagy lángon, vagy amíg barna nem lesz. Csepegtessük le, vágjuk karikára.
Az
almát közben vágjuk nagyobb darabokra és egy nagy serpenyőbe tegyük. Az
almalevet és az alaplevet adjuk hozzá. Forraljuk fel nagy lángon fedő nélkül. A tűzről vegyük le és a kenyérkockát keverjük bele. Lefedve hagyjuk 3-5 percig állni, ill. amíg a kenyérkocka megpuhul és beszívja a levet.
A kenyérkockát keverjük össze a kolbásszal. A pekándiót szórjuk a te
tejére.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>