Vadrizs aszalt gyümölcsökkel - Karácsony receptHány személyre: 6-8 adag
» 1/2 bögre nyers vad
rizs» 3 bögre csirkealaplé
» 1 bögre
almalé
» 3/4 bögre hosszú szemű
rizs» 1/2 bögre arany mazsola
» 1/2 bögre apróra vágott aszalt sárgabarack
» 1/2 bögre aszalt vörös áfonya
» 2 evőkanál
vaj» 3/4 bögre finomra vágott vörös
hagyma» 1/2 bögre durvára aprított pekándió
» 1/3 bögre frissen aprított
petrezselyem» Díszítéshez friss
rozmaringágak,
citromcikkek, vörösáfonya- bogyók(elmaradhat)
Szitába téve hideg folyó
vízzel mossuk át a vad
rizst, csepegtessük le.
1és 1/2 bögre alaplével és
almalével egy nagy lábasban keverjük össze a vad
rizst. Forraljuk fel közepes- nagy lángon. A lángot vegyük takarékra, és lefedve 45 percig főzzük az
almaleves
rizst, ill. amíg megpuhul a vad
rizs. Öntsük le róla a felesleges vizet.
A maradék alaplevet és a hosszú szemű
rizst egy másik nagy lábasba tegyük. Takarék lángon ezt is forraljuk fel, 12-15 percig letakarva főzzük.
Az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát keverjük hozzá, főzzük tovább addig kis lángon, amíg meg puhul a
rizs, és az összes alaplevet magába nem szívja. A lábast húzzuk le a tűzről. 5 percig hagyjuk lefedve állni, ill. amíg megpuhulnak a gyümölcsök. Tegyük félre.
A
vajat közepes lángon egy nagy serpenyőben olvasszuk meg. A
hagymát tegyük bele, és 5-6 percig kevergetve pároljuk, vagy amíg meg nem puhul. A pekándiót adjuk hozzá. Még két percig pirítsuk kevergetve.
A kétféle
rizst tegyük bele a
hagymás serpenyőbe. A petrezselymet szórjuk rá, és közepes lángon kevergetve pirítsuk, amíg átmelegszik rendesen. Díszítsük kedvünk szerint áfonyabogyókkal,
citromcikkekkel és friss
rozmaringágakkal.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>