Sonak cseresznyemártással - Karácsony receptHány személyre: 16 adag
» 2kg és 25dkg főtt
sonka» Egész
szegfűszeg» Cseresznyemártás:
» 900g cseresznyebefőtt vagy- konzerv, levével együtt
» 1 evőkanál és 1 teáskanál
citromlé
» 1/4 bögre étkezési keményítő
» 1-1 és 1/2 bögre édesítőszer
» Piros ételfesték (elhagyható)
» Petrezselyemlevelek
» Natúr
ananászlé
A
sonkát tegyük tepsibe és tűzdeljük meg
szegfűszeggel. Süssük 160°C-os sütőben nagyjából 1 óra hosszáig.
A cseresznyemártáshoz a cseresznyét csepegtessük le, levét tegyük félre. Öntsünk hozzá annyi
ananászlevet, hogy összesen 2 bögre gyümölcslevet kapjunk. A
citromlevet és a gyümölcslevet öntsük egy közepes lábasba és keverjük simára a keményítővel. ( A keményítőt érdemes először 1-2 kanál lében elkeverni, majd csak azután hozzáadni az egészhez.)
Forraljuk fel a gyümölcslevet folyamatosan kevergetve (kb. 1 perc). Adjuk hozzá a cseresznyét és közepes lángon rotyogtassuk 3-4 percig. Ízlés szerint adjuk hozzá az ételfestéket és az ételízesítőt. (Nagyjából 4és 2/3 bögrényi mártást kapunk.)
Tegyük a mártást kis tálkákba és egy tál közepére rendezzük el körülötte a
sonkaszeleteket. Petrezselyemlevelekkel díszítsük.
Tipp:
Használhatunk fagyasztott cseresznyét is. Engedtessük fel, csepegtessük le, 2 bögrényire egészítsük ki a levét az
ananász levével, ezután kövessük a recept utasításait.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>