Ünnepi sült sonka - Karácsony receptHány személyre: 8- 10 adag
» 1 ( 240g ) főtt, füstőlt paraszt
sonka» 570g szeletelt
ananász» 1 bögre sárgabarackbefőtt
» 1 teáskanál
mustárpor
» 1/2 teáskanál őrölt szegfű
bors» Egész
szegfűszeg» Cseresznye
160°C- ra melegítsük elő a sütőt. Egy sütőlemezre fektetett
rácsra helyezzük a
sonkát. Addig süssük, amíg megpirul a te
teje.
Az
ananászszeleteket csepegtessük le. Ne öntsük ki a levét, hanem a szegfű
borsot, a
mustárt és a befőttet adjuk hozzá egy kis lábasban. Ha felforrt 10 percig főzzük időnként megkeverve. A sütőből vegyük ki a
sonkát, de a sütőt tartsuk melegen. A
szegfűszeget tűzködjük a húsba, majd az
ananászos keverékkel kenjük meg. Fogpiszkálóval tűzzük a
sonkára a cseresznyét és az
ananászszeleteket. Kenjük meg újra. A sütőbe tegyük vissza a
sonkát. 30 percig süssük még. Az
ananászos keverékkel 15 perccel a sütés befejezése előtt a
sonkát kenjük meg. 20 percig hagyjuk állni a húst felszeletelés előtt.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>