Vörös áfonyás csirke vadrizzsel - Karácsony receptHány személyre: 4 adag
» 3/4- 3/4 bögre hosszú szemű
rizs és vad
rizs» 2 evőkanál növényi olaj
» 3 bögre
víz» 1 teáskanál
só» 1/2 bögre szeletelt
zellerszár
» 1/3 bögre darabolt
mandula ( kihagyható )
» 1 és 1/3 bögre vörösáfonya- mártás
» 4, egyenként kb. 500g- os csirke
» 2 evőkanál
olívaolaj
A sütőt melegítsük elő 220°C- ra. Főzzük meg a kétféle
rizst. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk rá a
rizst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk nagy lángon 1- 2 percig. Öntsük fel
vízzel és
sózzuk meg. Addig főzzük lefedve kis lángon, amíg az össze vizet magába nem szívta. Keverjük hozzá a
zellert, a
mandulát és 1/2 bögrényit a vörösáfonya- mártásból. hagyjuk kihűlni.
Kanalazzunk mindegyik csirke hasüregébe 3/4 bögrényit a
rizses masszából. Az al
só combokat szorosan kössük össze egy zsineggel. Helyezzük a sütőlemezre állított
rácsra a csirkét. Kenjük meg mindegyiket
olívaolajjal. Süssük 35- 45 percig, közben a maradék
olívaolajjal időnként kenegessük meg.
Ezalatt egy kis lábasban forraljuk fel a maradék vörösáfonya- mártást. Vegyük ki a csirkét a sütőből. ( A zsineget vágjuk le és dobjuk ki. ) Csorgassuk a csirkére a mártást.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>