Sült pulykamell almás- cseresznyés rizzsel - Karácsony receptHány személyre: 6-8 adag
» 3 és 3/4 bögre
víz» 3 doboz ( 270g ) hosszú szemű gyors
rizs vadrizzsel
» 1/2
vaj vagy Rama
margarin» 1/2 bögre savanykás szárított cseresznye
» 1 nagy hámozott és darabolt
alma ( kb. 1 bögre )
» 1/2 bögre szeletelt pirított
mandula*
» 1 ( kb. 2,5 kg ) csontos pulykamell
* A
mandulát szórjuk egy tepsibe, és pirítsuk időnként megkevergetve 10- 12 percig 160 °C- os sütőben. Akkor jó, ha aranybarna színt kapnak.
Tegyük bele egy nagy lábas
vízbe a
rizst, 3 evőkanál
vajat és a cseresznyét. Sózzuk meg. Forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 25 percig lassú tűzön, vagy addig, amíg a
rizs az összes vizet magába nem szívta.
Melegítsük elő a sütőt 160°C- ra. A pulykát bőrös felével lefelé tegyük a tepsibe tett
rácsra. Vágjunk " zsebet" a pulykamellbe és lazán töltsük meg
rizses töltelékkel. ( A maradék tölteléket tegyük egy kikent tűzálló tálba, és a pulyka mellé betéve süssük 35 percig, vagy amíg át nem melegszik.)
Alufóliával takarjuk le a töltelékes zsebet. Fordítsuk meg a pulykát óvatosan a
rácson. A maradék 5 evőkanál
vajat olvasszuk meg és kenjük meg vele a pulykamellet.
A pulykát ( alufólia nélkül) süssük olvasztott
vajjal kenegetve 1- 1 és 3/4 órán keresztül. Miután befejeztük a sütést takarjuk le alufóliával és hagyjuk 15 percig állni.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>