A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, megmossuk. A
szalonnát felszeleteltjük, kikloffoljuk, és a pulyka mellére kötjük
spárgával. A combrészére is tűzdelünk a
szalonnából majd az egészet bedörzsöljük
sóval. Hasüregébe betesszük a két megszurkált
almát, majd ki
vajazott tepsiben készre sütjük. A sütés után negyed órát állni hagyjuk, eközben elkészítjük a pecsenyelevet: a pulyka zsiradékát egy lábosba tesszük, és hozzáadjuk a
paradicsompürét,
sót és 3 dl vizet. Ezt beforraljuk, majd leszűrjük, és újra felforraljuk. Végül kevés
citromlevet öntünk hozzá. A pulykát felszeleteljük, és valamilyen körettel, illetve a mártással kínáljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>