A karajt megmossuk, meg
sózzuk és
borssal, tört
borókabogyóval alaposan bedörzsöljük, majd serpenyőbe tesszük és lassú tűzön megpirítjuk. Ezek után megöntözzük vörösborral, lefedjük és 240 fokon 40 percig készre sütjük-közben saját levével locsolgatjuk.
A mártáshoz cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a húslevest, beletesszük a magtalanított cseresznyét és pár percig forraljuk. Ha levettük a tűzről, meg
sózzuk, meg
borsozzuk, ráreszeljük a
narancsok héját majd belefacsarjuk a
narancsokat, végül hozzáöntjük a
konyakot. Ha az elkészítéssel végeztünk, fölszeleteljük a karajt és a mártással kínáljuk. Ínyencek
burgonyafánkot is süthetnek hozzá.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>