Melegítsük fel a
tejet, majd forraljuk fel benne a mákot 1 teáskanál vaníliás
cukorral, és hagyjuk pihenni 10 percig. Csepegtessük le a meggyet, és tegyük félre a levét. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a belsejét.
Forraljuk fel a 125 ml cseresznyelevet, a cukrot, a vaníliát és a vaníliarudat, valamint a
fahéjat. Keverjük el a keményítőt egy kis meggylével, és adjuk a főzethez. Hagyjuk 1 percig főni, majd vegyük ki a
fahéjat és a vaníliarudat. Húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük bele a meggyet. Hűtsük le a kompótot, és végük adjuk hozzá az amarena cseresznyét is.
Reszeljük le a marcipánt, és pürésítsük össze 100 g túróval. Keverjük bele a maradék túrót, a mákos keveréket és a maradék vaníliás cukrot. Verjük keményre a habot, és adjuk a mákos túróhoz. A mákkrémet és a cseresznyéket felváltva adagoljuk 6 pohárba, majd díszítsük
mentalevéllel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>