A
citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük egy nagy serpenyőbe a cukrot, a
citromlét és a vaníliarudat, majd öntsük fel 250 ml
vízzel, és forraljuk fel.
Hámozzuk meg, majd vágjuk félbe a körtéket. Távolítsuk el a magházukat. Helyezzük a körtéket vágással lefelé a forrásban lévő főző
vízbe, majd lefedve és alacsony hőmérsékleten forraljuk őket 15 percig. Hagyjuk a körtéket a
vízben kihűlni. Törjük a
csokoládét darabokra. Melegítsük fel a
tejszínt. Kevergetés mellett olvasszuk meg benne a
csokoládét.
Vegyük ki a körtét a főző
vízből, csepegtessük le, és helyezzünk 2-2 darabot egy desszertestányérra, majd öntsük le forró vagy hideg
csokoládészósszal. Készítsünk ki 4 gombóc fagylaltot. és tegyünk mindegyik tányérra egyet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>