Reszeljük le a
citromok héját. Facsarjuk ki őket, és tegyük félre. Tépkedjük le a
rozmaring leveleit, majd törjük össze a
sóval és a
citromhéjjal. A halat kenjük be a péppel. Tekerjük fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben 1 órát.
Vágjuk durvára az olívabogyókat. Vágjuk fel hosszában, magozzuk ki, aprítsuk fel a csilit. Mossuk meg a fűszernövényeket és a
zellerzöldet, és aprítsuk fel mindegyiket. Pucoljuk meg és aprítsuk fel a
fokhagymát. Keverjünk bele 3 evőkanál
olívaolajat és 4 evőkanál
citromlevet. Ízesítsük
borssal és balzsam
ecettel.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vegyük ki a halfiléket a hűtőből, itassuk le róluk a marinádot, és kenjük be egy kis
olívaolajjal. Forrósítsunk fel egy hőálló serpenyőt. Öntsünk bele 2 evőkanál
olívaolajat. Süssük benne a hal mindkét oldalát 2 percig, majd 7 perc alatt süssük készre a sütőben.
Mossuk meg a rukolát. Tegyük egy tálba a maradék
olívaolajjal, kis
citromlével,
sóval és
borssal. Rendezzük el a rukolát, a halat és az olívás pépet.
Kínáljunk hozzá
krumplipürét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>