Felezzük el a
káposztát, vágjuk ki a torzsát, szeleteljük vékony csíkokra, és végül mossuk meg. Mossuk és hámozzuk meg az
almát, távolítsuk el a magházát, majd vágjuk apró darabokra. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a
hagymát.
Forrósítsuk fel az olvasztott
vajat egy fazékban. Dinszteljük benne üvegesre a
hagymát, majd
sózzuk,
borsozzuk. Adjuk hozzá a
káposztát, a
szegfűszeget és a csillagánizst, majd dinszteljük további 5 percig. Öntsük bele a balzsam
ecetet és némi vizet, keverjük el, tegyük bele az
almát, és gyakran megkevergetve, lefedve pároljuk 30 percig. Ha szükséges, adjuk hozzá még vizet.
A húst mossuk meg. Tekerjük be 1-1 szelet
szalonnával. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, majd süssük meg benne a hús minden részét. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és süssük oldalanként 5 percig. Vegyük ki, tartsuk melegen.
Öntsük fel a pecsenyelevet portóival és húslével, ezt forraljuk össze, és magas hőmérsékleten főzzük le a folyadék felét. Szórjuk bele a
borsszemeket. Keverjük bele az ételsűrítőt, és forraljuk 1 percig. A medalionokat tálaljuk a szósszal és a vörös
káposztával.
Kínáljunk hozzá
krokettet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>