» 1,2 kg tisztított szarvasgerinc » 30 dkg narancs » 1 dkg só » 1 babérlevél » 3 g őrölt bors » 10 dkg ribizlizselé » 0,3 dl borpárlat » 10 dkg füstölt szalonna » 2 dl olaj » 3 g kakukkfű » 4 g oregano » 3 g szurokfű
A gerincet bekenjük olajjal, majd beszórjuk a fűszerekkel. Zsírpapírba csomagolva 3-4 napra hűtőbe tesszük.
A szalonnát felcsíkozzuk, majd a gerincet megtűzdejük vele. Sóval ízesítjük, és olajban jól átsütjük. Utána leszedjük a húst, szeleteljük, és visszarakjuk a csontra.
A ribizlizselét a narancsok levével és a borpárlattal összekeverjük, és a gerinchez tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom