Tejszínes ananászkocka receptHány személyre: 6 személyre
» 1 cm vékony, szögletes piskótalap
» 12
ananász körszelet
» 5 dl
tej» 3 dl
tejszín
» 2 ek.
zselatinpor
» 1 zacskó vaníliás pudingpor
» 1 ek.
citromlé
» kevés
cukor» te
tejére
tejszínhab
Tegyük a piskótát egy tepsibe. A
tejben keverjük el a pudingot, adjunk hozzá 2 dl
ananászlevet, majd főzzük meg. Ízesítsük
citromlével és
cukorral. 1 dl
ananászlében melegítsük fel a
zselatint, és öntsük a pudingba, majd habverővel keverjük el. A
tejszínből verjünk kemény habot. Amikor a krém már kihűlt adjuk hozzá a
tejszínt. Kenjük a krémet a piskótára, fektessük rá az
ananászkarikákat, majd díszítsük fel
tejszínhabbal. Hűtőszekrényben dermesszük fél napig, majd kockára vágva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>