Sült penne kaliforniai paprikával receptHány személyre: 4-6 személyre
» 750 g piros és sárga kaliforniai
paprika félbevágva, kimagozva
» 500 g penne
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, összenyomva, egészban
» 50 g
sós
kapribogyó, leöblítve
» 50 g fekete olajbogyó kimagozva, összevagdalva
» 2 evőkanál felaprózott
petrezselyem» 2 evőkanál száraz kenyérmorzsa
»
só és frissen őrölt
bors» 1 evőkanál felaprózott
oregánó» 150 g
parmezán sajt, lereszelve
Süssük meg a
paprikát, míg a bőre fekete lesz. Tegyük zacskóba, kössük be és hagyjuk állni 10 percig. Hámozzuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön és süssük meg benne egy gerezd
fokhagymát.
Vágjuk fel a másik
fokhagymát apróra és tegyük egy serpenyőbe a
kapribogyóval, az olajbogyóval, a kaliforniai
paprikával, a
petrezselyemmel és a kenyérmorzsával. Ízesítsük
sóval és
borssal. Főzzük 10 percig alacsony tűzön, néha keverjük meg. Adjuk hozzá az
oregánót, majd vegyük le a tűzről.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Szűrjük le a tésztát és tegyük hozzá a szósz felét. Ezt tegyük egy ki
vajazott sütőedénybe, majd a maradék szósszal fedjük be. A te
tejét szórjuk meg
parmezánnal. Süssük 15 percig.
Elkészítési idő 75 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>