Mikróban 1 perc alatt zacskóstul langyosra melegítem a
lisztet, majd beleszitálom egy jókora tálba és hozzákeverem a
sót, a szárított
oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt
borsot. Majd a legnagyobb keverőtálba a szárított élesztőt és a cukrot langyos
vízzel simára keverem és hozzáadom az
olívaolajat is. Kézi robotgéppel, dagasztó karokkal, lassú fokozaton elkezdem keverni az élesztős-olajos vizet, és apránként adagolom hozzá a fűszeres
lisztet. Amikor már az összes
lisztet hozzádolgoztam, magasabb fokozatra kapcsolok és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát. Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a tésztát aztán keskenyen kiolajozott tálba beleforgatom és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem. Amint megdagadt a tészta újra átgyúrom és elosztom 4 egyenlő részre. Mindegyiket kb. 1 centis vastagságra kinyújtom, majd megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá a pizzamártás és a feltétek. Előmelegített 220 C-os sütőben 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>