» 45 dkg friss érett cseresznye, szárastúl » 25 dkg palacsintapor » 1 tojás » Növényi olaj a sütéshez
Mossuk meg a cseresznyét óvatosan és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. 4-5 db-ot kössünk össze egy vékony zsineggel egy csomóba. A csomagoláson leírtak szerint készítsük el a tésztát a palacsintaporból úgy, hogy hozzákeverjük a tojást. Öntsük az olajat egy lábasba vagy egy fritőzbe és 190°C-ra forrósítsuk fel. Mártsuk a cseresznyecsomókat egyenként félig a tésztába. A forró olajba óvatosan rakjuk bele és 3-4 percig süssük. A kész csomókat szűrőkanállal vegyük ki az olajból és rakjuk fémrácsra, ami több réteg papírtörő alatt van. Csepegtessük le róla az olajat. Tálaljuk azonnal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom