Fogunk egy tálat, beletesszük a túrót, majd összetörjük, és hozzákeverjük a
vajat, a
tejfölt, a mazsolát, a
tojássárgájákat, a cukrokat és a
citromhéjat. Eközben a
tejszínt egy lábosba töltjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd a diót. Az egészet addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a megsütött palacsintát egy tálra tesszük, és megkenjük ezzel a diós masszával. Erre egy újabb palacsinta kerül, amit a túróval kenünk meg. A következőre
kakaót szórunk, a rákövetkezőre pedig lekvárt kenünk. Így folytatjuk a rétegezést, a legfelsőt üresen hagyjuk. Így az egészet sütőbe tesszük, néhány percig bent hagyjuk. Eközben a
tojások fehérjét felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a lekvárt, majd nyomózsákba töltjük. Ezzel díszítjük a palacsintát, majd kicsit megpirítjuk így a sütőben, és ezután kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>