A túrót áttörjük,és összekeverjük a
cukor felével, a vaníliás
cukorral, 5 dkg
vajjal, 2
tojássárgájával és a
citromhéjjal. A diót elkeverjük a mazsolával és a
cukor másik felével.
Egy tűzálló edényt ki
vajazunk, és egy palacsintát fektetünk bele. Ezután felváltva következik a töltelék és a palacsinta, a következő sorrendben: dió, túrókrém, barackíz, reszelt ét
csokoládé. Addig folytatjuk, amíg a töltelék elfogy.
Utána elkeverjük a
tejfölt és a maradék két
tojássárgáját, és leöntjük vele a palacsintát. Sütőben elősütjük.
A
tojások fehérjéből és por
cukorból habot verünk. A palacsintát kiborítjuk, megkenjük barackízzel, és a
tojáshabbal, majd átsütjük.
Vizes késsel szeleteljük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>