Paradicsomos-tapenadés tatin receptHány személyre: 4 személyre
» 12 apró fürtös
paradicsom» fél ek. balzsam
ecet» 1 tk. provence-i fűszerkeverék
»
só,
bors» 1 csomag leveles tészta
» 2 tk.
mustár» tapenadé és magozott zöld olajbogyó
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A paradicsmokat dobjuk két percre forró
vízbe, majd húzzuk le a héjukat. 1/3 magasságban vágjuk le a te
tejüket, magozzuk ki. A levágott részt vágjuk kockára, keverjük össze a balzsam
ecetettel, a tapenadé-val, az olajbogyóval, és a fűszerkeverékkel. Sózzuk,
borsozzuk. A paradicsmot vágott felével lefelé helyezzük 4 tortácskaformába, és kanalazzuk köré a fűszeres
paradicsomot is. A tésztából vágjunk 4 kört, kenjük meg
mustárral, majd fedjük le a
paradicsomokat a tésztával. Körben nyomkodjuk meg, és süssük 25 percig.
Előkészület: 15 perc, sütési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>