» paradicsomos rátét: » 2 nagy paradicsom » 1 finomra vágott kis hagyma » 1 evőkanál összetépkedett bazsalikom » fél teáskanál cukor » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » olívás rátét: » 60 g kimagozott fekete olajbogyó » 30 g kimagozott zöld olajbogyó » 1 evőkanál finomra vágott, friss oregánó » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » bruschetta: » 12 nagy szelet kenyér » 3 gerezd hámozott fokhagyma » 90 ml extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Melegítsük fel a grillt. paradicsomos rátét:
Süssük meg a paradicsomot az olajon 5 perc alatt, rakjuk egy tálba. Tegyük hozzá a cukrot, a hagymát és a bazsalikomot.
Olívás rátét:
Robotgépben vágjuk durvára a fekete és zöld olajbogyót, az oregánót és az olajat.
Bruschetta:
Pirítsuk aranybarnára a kenyereket. Dörzsöljük be fokhagymával, helyezzük egy tálra és kevés olajjal spricceljük meg. kanalazzuk rá a paradicsomos feltétet, majd az olívásat is. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom