Szalagmetélt paprikás garnélarákkal receptHány személyre: 4 személyre
» 20 dkg piros
paprika» 1 vörös
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma» 1 ek.
vaj» 0,75 dl
fehérbor» 2 dl homár alaplé (konzerv)
»
só,
bors, fűszer
paprika» 2 ek. créme fraiche (
tejföl)
» 20 dkg nyers tisztított garnélarák
» 1 ek. csiliolaj
» 30 dkg zöld szalagmetélt
» fél csokor oregáno
A
paprikát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk. A
vajat felhevítjük, és a zöldségeket 3-5 percig sütjük benne. Felöntjük a
fehérborral és a homár alaplével, és még 2-4 percig főzzük.
sózzuk,
borsozzuk, fűszer
paprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a créme fraiche-t. A garnélát leöblítjük,
sózzuk,
borsozzuk, és a csiliolajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a mártáshoz és 3 percig állni hagyjuk. a tésztát
sós
vízben kifőzzük, az oregánot megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát leszűrjük, leöblítjük, és lecsöpögtetjük. a tésztát tányérra szedjük, és a mártással leöntjük, és oregánoval megszórjuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>