» 500 g casarecce (csavart tészta) » 400 g hámozott paradicsom konzerv és a leve » 125 g zsenge spenótlevél » 3 kimagozott, finomra vágott, piros csilipaprika » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 evőkanál balzsamecet » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Az olajaz melegítsük fel egy serpenyőben és pároljuk meg benne puhára a fokhagymát, a hagymát és a csilit. Adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük 5-8 percig, míg besűrűsödik. Keverjük bele a balzsamecetet. sózzuk, borsozzuk. Szűrjük le a tésztát és tegyük vissza az edénybe. Keverjük hozzá a paradicsomos szószt és a spenótot. Rázzuk össze és alacsony hőfokon melegítsük még 1 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom