» 500 g angyalhaj tészta (gyorsan fövő spagetti) » 90 g frissen reszelt parmezánsajt » 30 g bazsalikomlevél » 125 ml frissen facsart citromlé » 90 ml extraszűz olívaolaj » 2 kimagozott, finomra vágott, piros csilipaprika » 2 teáskanál finomra reszelt citromhéj » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Tegyük egy tálba a citromlevet, az olajat, a csilit és a parmezánt. Keverjük össze, és a leszűrt tésztát is tegyük hozzá. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a citromhéjat. sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze és 1-2 percig alacsony hőfokon melegítsük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 12-13 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom