» 500 g spagetti » 500 g félbevágott koktélparadicsom » 150 g pancetta vagy bacon » 3 gerezd fokhagyma, zúzva » 4 evőkanál durvára tépkedett bazsalikom » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » frissen reszelt parmezánsajt a tálaláshoz
A tésztát főzzük ki sós vízben. Mielőtt leszűrjük tegyük félre a vízéből 250 ml.
Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben és pirítsuk meg aranyszínűre a pancettát. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát. Időnként kevergetve főzzük addig, míg a paradicsom megpuhul. Keverjük hozzá a bazsalikomot és a főzővizet, ha nagyon sűrű. sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze és még alacsony hőfokon 1-2 percig melegítsük. Merjük tányérokba és szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom