» 500 g spagetti » 60 g vaj » 60 g zsemlemorzsa » 10 g friss zsályalevél » 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » frissen reszelt parmezánsajt a tálaláshoz
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, a fokhagymát és a zsályát pirítsuk meg rajta 1 percig. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és időnként megkeverve ropogósra és aranyszínűre süssük. A tésztát szűrjük le és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsás keveréket, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze. Szórjuk meg parmezánnal és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom