Tenger gyümölcsei spagetti receptHány személyre: 4-6 személyre
» 350 g kagyló héjában
» 350 g fekete kagyló, a héjában
» 350 g k
almár
» 350 g tintahal
» 350 g garnélarák
» 125 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 3 evőkanál friss, felaprózott
petrezselyem» 1 teáskanál vörös
bors-őrlemény
» 125 ml száraz
fehérbor»
só és frissen őrölt
bors» 500 g spagetti
Tisztítsuk meg a kagylókat és egy órára áztassuk hideg
vízbe.
Pucoljuk meg a k
almárt és a tintahalat. A testüket vágjuk karikára, a csápokat apró darabokra. A rákfarkakat ne pucoljuk meg.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűzön, adjuk hozzá mindkét fajta kagylót és pároljuk 5-10 percig. Szedjük ki, amik nem nyíltak ki, a többiből szedjük ki a húst.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűzön, süssük meg benne a
fokhagymát, a petrezselymet és a vörös
bors-őrleményt 2 percig, de ne égessük meg! Kapcsoljuk magas tűzre, adjuk hozzá a tintahalat és a k
almárt. Ízesítsük
sóval és
borssal, süssük át, majd szedjük ki a tintahalat és a k
almárt és tegyük félre.
Öntsük a serpenyőbe a bort és pároljuk 2-3 percig, majd tegyük bele a garnélarákokat és a kagylókat. Pároljuk 2-3 percig, míg a rákok megfőnek.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és adjuk a kagylókhoz. Tegyük vissza a tintahalat és a k
almárt és közepesen magas tűzön 1-2 perc alatt melegítsük össze. Locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal és tálaljuk.
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>