» 500 g vékonymetélt » 90 ml extraszűz olívaolaj » 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 friss, piros csili, összevagdalva » 250 g friss vagy konzerv rákhús, lecsöpögtetve » 125 ml száraz fehérbor » só és frissen őrölt bors » 4 evőkanál friss, felaprózott petrezselyem » 1 citrom reszelt héja
Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben.
Amíg a tészta fő, forrósítsunk fel 3 evőkanál olajat közepes tűzön. Süssük meg benne a fokhagymát és a csilit 3 perc alatt. Adjuk hozzá a rákhúst és bort. sóval, és borssal ízesítsük és süssük 2-3 percig.
Szűrjük le a tésztát és tegyük a rákhúshoz. Locsoljuk meg az olajjal, szórjuk meg petrezselyemmel és a citromhéjjal. Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 35 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom