» 500 g sütőtök meghámozva, kimagozva, kis kockára vágva » 125 g chorizo kolbász, vagy más, csípős kolbász, » kis kockákra vágva » só és frissen őrölt bors » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » 500 g koktélparadicsom » maréknyi zsályalevél, összevagdalva » 500 g spagetti » frissen reszelt parmezánsajt
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Egy sütőtálba tegyük bele a chorizo kolbászt és a tököt. sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olajjal. 20 percig süssük, és az utolsó 5 percre adjuk hozzá a paradicsomot és a zsálya kétharmadát.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a sült tökös chorizót és a szaftját.
Tálalás előtt szórjuk meg rozmaringgal és parmezánnal.
Elkészítési idő 55 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom