» 90 ml extraszűz olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 friss, piros csili » 6-8 szardellafilé » 750 g érett paradicsom meghámozva, felaprózva » 100 g fekete olajbogyó kimagozva » 2 evőkanál sós kapribogyó » 1 evőkanál paradicsompüré » 500 g teljes kiőrlésű spagetti » só
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a fokhagymát és a csilit 3 percig. Adjuk hozzá a szardellát és keverjük, amíg elolvad az olajjal. Tegyük hozzá a paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót és a paradicsompürét. Pároljuk alacsony tűzön 15 percig.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz. 1-2 perc alatt melegítsük össze, és tálaljuk melegen.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom