» 60 ml extraszűz olívaolaj » 3 gerezd fokhagyma, vékonyan szeletelve » 90 g szárított paradicsom, 15 percre meleg vízbe áztatva, » lecsöpögtetve és összevágva » 1 konzerv (400g) paradicsom a levével, összevagdalva » 500 g spagetti » 350 g zöldbab, megtisztítva » só és frissen őrölt bors
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a fokhagymát és a szárított paradicsomot 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és 10 perc alatt főzzük sűrűre.
Főzzük ki a tésztát sós vízben 5 perc alatt, adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük még a tészta megfő.
Szűrjük le és tegyük a szószhoz a babbal együtt. ízesítsük sóval, borssal és tűz fölött kevergetve melegítsük össze.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom