Fekete kagylós penne receptHány személyre: 4-6 személyre
» 1 kg friss fekete kagyló
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 500 g penne
» 2,5 l zöldségalaplé
» 500 g koktél
paradicsom, félbevágva
» 500 g
krumpli meghámozva, 1 cm-es kockákra vágva
» 1
bazsalikomhajtás levelei, összetépkedve, és
» még a díszítéshez
»
só és frissen őrölt
bors
Áztassuk be a kagylókat hideg
vízbe, tisztítsuk meg, és távolítsuk el a szakállukat.
Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat közepes tűzön, süssük meg benne 3-4 percig a
fokhagymát, adjuk hozzá a kagylót és főzzük 7-10 percig, amíg kinyílnak.
Vegyük le a tűzről, szedjük ki a héjukból, szűrjük le a szaftjukat egy ruhán keresztül és tegyük félre.
Forrósítsuk fel a maradék olajat közepes tűzön, adjuk hozzá a tésztát és keverjük össze. Süssük 2 percig, majd öntsük fel a kagylólével és a zöldségalaplével. Alacsony tűzön lefedve főzzük 5 percig, majd tegyük bele a
krumplit és még 5 percig főzzük. Tegyük hozzá a
paradicsomot és főzzük, amíg a tészta és a
krumpli megfő.
Szűrjük le és tegyük előmelegített tálba, majd tegyük hozzá a kagylókat és a
bazsalikomot. Sózzuk,
borsozzuk meg, és keverjük jól össze.
bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 40-45 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>